Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju izdala je obavijest o Potporama osiguranju usjeva, životinja i biljaka iz podmjere 17.1. Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske. Potpora se dodjeljuje za sufinanciranje dijela premije osiguranja usjeva, životinja i biljaka od proizvodnih gubitaka uzrokovanih nepovoljnim klimatskim prilikama, životinjskim i biljnim bolestima, najezdom nametnika i okolišnim incidentom.

Za potporu iz podmjere 17.1. potrebno je da je biljna i stočarska proizvodnja evidentirana u ARKOD-u, JRDŽ-u i drugim relevantnim registrima i evidencijama. 

Prihvatljivi korisnici potpore su aktivni poljoprivrednici čija se poljoprivredna proizvodnja osigurava. Premija osiguranja treba biti plaćena u svojstvu osiguranika, te je polica osiguranja poljoprivredne proizvodnje (od jednog ili više štetnih događaja) važeća u razdoblju za koji se podnosi zahtjev za potporu.

Polica osiguranja pokriva isključivo štete nastale uslijed gubitka poljoprivredne proizvodnje od jednog ili više štetnih događaja kao što su:

  • nepovoljne klimatske prilike
  • životinjske i biljne bolesti, te zoonoza
  • najezda nametnika
  • okolišni incidenti i/ili
  • mjere protiv unošenja u EU organizama štetnih za bilje ili biljne proizvode, te mjere protiv njihovog širenja unutar EU.

Polica osiguranja pokriva isključivo štete nastale uslijed gubitka relevantne poljoprivredne proizvodnje veće od 30% prosječne godišnje poljoprivredne proizvodnje.
Intenzitet potpore je 65% vrijednosti premije osiguranja, najviše 75.000 € godišnje po korisniku.

Rok za podnošenje zahtjeva je od 1. listopada 2017. do 31. siječnja 2018. 

Više informacija o podnošenju zahtjeva možete pronaći ovdje.

Categories: Novosti

0 thoughts on “Potpora osiguranju usjeva, životinja i biljaka iz podmjere 17.1. Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Novosti

Poziv na prezentaciju nacrta Uputa za prijavitelje: „Razvoj poduzetništva u gradu Petrinji“

U petak 17.studenog 2017. godine u POU Hrvatski dom Petrinja, u prostoru „Mala scena“, s početkom u 11,00 sati održat će se prezentacija nacrta Uputa za prijavitelje za poziv na dostavu projektnih prijedloga pod nazivom „Razvoj poduzetništva u Read more…

Novosti

„Hrvatska kakvu želimo“

U organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, a u suradnji s Razvojnom agencijom Karlovačke županije (KARLA d.o.o.), Razvojnom agencijom Ličko – senjske županije (LIRA) i Razvojnom agencijom Sisačko – moslavačke županije (SI-MO-RA), u Read more…

Novosti

Otvoreno E-savjetovanje na temu „Razvoj poduzetništva u Gradu Petrinji“

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije je 27. listopada 2017. na središnjem portalu za savjetovanje s javnošću pokrenulo javno savjetovanje o nacrtu Uputa za prijavitelje za otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga: „Razvoj poduzetništva Read more…