Chose your language

Poslovna zona

  • Poslovna zona
  • Petrinja
  • Poslovne zone

U utorak, 3. studenog 2015. godine u poduzetničkoj zoni Moćenica-Poljana počela je izgradnja prve trafostanice LUG 3, za što su osigurana sredstva kroz natječaj Ministarstva gospodarstva koje je za projekt izgradnje trafostanice s priključnim kablovima u iznosu od 400 tisuća kuna, dok je iz proračuna Grada Petrinje izdvojeno 360 tisuća kuna.

trf2

Obilazeći radove gradonačelnik Grada Petrinje Darinko Dumbović naglasio je kako se na natječaj za kupnju zemljišta u toj zoni već javilo nekoliko ponuditelja, među kojima je i tvrtka Furnir Palavra koja je kupila 35 tisuća kvadratnih metara zemljišta na kojem će investirati 10 milijuna eura i u planu je zapošljavanje stotinjak ljudi.
„Ovdje bi se radio jedan od najboljih furnira na svijetu. Grad može, i to je obećano, da ćemo napraviti takav sporazum da po svakom radnom mjestu sufinanciramo tisuću kuna, što znači kako ćemo uložiti 1,2 milijuna kuna u ta radna mjesta. I to radno mjesto će biti dobra garancija u budućnosti kako bi zajedničkim radom pokazali kako i na koji način možemo stvoriti bolju budućnost građanima", rekao je gradonačelnik Dumbović te dodao je kako ponuda tvrtke Furnir Palavra još mora biti prihvaćena na Gradskom vijeću.

Gradonačelnik je uvjeren kako sada Grad započinje s jednim novim ciklusom, a to je stvaranje radnih mjesta. Troškovnička vrijednost projekta poslovne zone Mošćenica – Poljana iznosi 26 milijuna kuna, a do sada je Grad Petrinja u projektnu dokumentaciju uložio oko 750 tisuća kuna. Grad je također financirao izgradnju nužne prometnice za što je izdvojeno 120 tisuća kuna.

IzvorGrad Petrinja