Nakon uspješno izvršene prijave 7. studenog 2018.g. tvrtka Poslovne zone Petrinja d.o.o. u ime Grada Petrinje potpisala je u utorak, 22. siječnja 2019.g., Sporazum o dodjeli bespovratnih sredstava za program WiFi4EU, koji je raspisala Europska komisija.
Programom WiFi4EU promiče se uvođenje besplatnog Wi-Fi-a za građane i posjetitelje u javnim prostorima diljem Europe, s ciljem pokrivanja središta javnih okupljanja, a neke od točaka u gradu Petrinji bit će Trg hrvatskih branitelja, Strossmayerovo šetalište, Gradska tržnica, Gradsko kupalište, Rukometni stadion, Gradski nogometni stadion Mladost.
Putem programa WiFi4EU financira se oprema i troškovi postavljanja (točke za pristup internetu), a korisnik će plaćati za povezivost (internetska pretplata) i održavanje opreme tijekom najmanje tri godine.
Izgradnja WiFi infrastrukture (što uključuje i troškove opreme) sufinancirana je u 100 % iznosu, a potpora se ostvaruje u obliku vaučera vrijednosti 15 000 eura po prijavitelju, kojim će se plaćati navedena izgradnja i oprema.
U tijeku je odabir najpovoljnijeg operatera, a rok za završetak projekta je 18 mjeseci od dana potpisivanja Sporazuma o dodjeli bespovratnih sredstava.

Categories: Novosti

0 thoughts on “U Petrinji uskoro besplatni WiFi”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Novosti

Počele edukacije o jednakosti u poslovanju

Edukacije na temu”Horizontalna načela jednakosti u poslovanju” započele su u četvrtak, 29. kolovoza 2019. , u prostorijama tvrtke Poslovne zone Petrinja. Edukacije su organizirane u sklopu projekta „Potpora razvoju malog i srednjeg poduzetništva kroz izgradnju Read more…

Novosti

Privremena regulacija prometa kroz Poduzetničku zonu Mošćenica – Poljana

U vremenu od 29.05.2019. do 15.06.2019. na dijelu državne ceste D37 u Mošćenici promet će biti usmjeren kroz Poduzetničku zonu Mošćenica – Poljana, zbog radova u sklopu projekta “Potpora razvoju malog i srednjeg poduzetništva kroz Read more…

Novosti

Obilježen Dan Europe

U sklopu obilježavanja Dana Europe u Petrinji, održanom u POU Hrvatski dom Petrinja, predstavljen je projekt “Potpora razvoju malog i srednjeg poduzetništva kroz izgradnju infrastrukture u Poduzetničkoj zoni Mošćenica Poljana” koji je započeo u prosincu Read more…