PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Slijedom brojnih upita vezano za objavu Odluke o poništenju Javnog natječaja radi davanja u zakup ugostiteljskog objekta u zgradi na Gradskom kupalištu u Petrinji iz tvrtke Poslovne zone Petrinja d.o.o. uslijedilo je priopćenje za javnost:

– Javni natječaj za prikupljanje pisanih ponuda za davanje u zakup ugostiteljskog objekta u zgradi na Gradskom kupalištu u Petrinji objavljen je 7. lipnja 2021. godine prema mišljenju struke u kojem se navodi da prošlogodišnji Ugovor potpisan od strane tadašnje direktorice s tadašnjim zakupnikom predmetnog ugostiteljskog objekta nije u skladu s tekstom prošlogodišnjeg Javnog natječaja jer se u Ugovoru čl.1 stavak 1 navodi: „Ugovorne strane zaključuju ovaj Ugovor na određeno vrijeme od tri (3) mjeseca, odnosno na razdoblje od 1. lipnja 2020.g. do 1. rujna 2020.g., uz mogućnost njegova produženja s istim Zakupnikom za naredne sezone na isti period bez potrebe raspisivanja novog javnog natječaja.“, a isto u tekstu Javnog natječaja nije bilo navedeno. Slijedom toga stručno mišljenje je da se ne može produžiti postojeći Ugovor, odnosno zaključiti Aneks Ugovora, nego je potrebno raspisati novi natječaj. Natječaj je objavljen na službenoj stranici tvrtke Poslovne zone Petrinja d.o.o. 7. lipnja 2021. godine.

– Na zahtjev Magdalene Komes, gradonačelnice Grada Petrinje i predsjednice Skupštine Društva isti se poništava i objavljuje novi Javni natječaj kako bi se produžio rok za prijavu i objavio u više javnih medija, što je učinjeno s 14. lipnjem 2021.g.

– Objavom istog tvrtci Poslovne zone Petrinja d.o.o. prošlogodišnji zakupnik predmetnog ugostiteljskog objekta, dostavlja Dopis odvjetnika u kojem navodi razloge zbog kojih ima pravo na produženje Ugovora.

– U pisanom stručnom mišljenju nadležnog odvjetnika Grada Petrinje o predmetnom Dopisu navodi se da je utemeljen podnesak – prigovor upućen tvrtci Poslovne zone Petrinja d.o.o. jer je tvrtka bila dužna ponuditi produženje zakupa za predmetni ugostiteljski objekt sukladno obvezama iz čl. 2 Ugovora, bez potrebe raspisivanja Javnog natječaja.

– Temeljem navedenog stručnog mišljenja dana 23. lipnja 2021. godine donosi se Odluka o poništenju Javnog natječaja radi davanja u zakup ugostiteljskog objekta u zgradi na Gradskom kupalištu u Petrinji i sklapa Aneks Ugovora s prošlogodišnjim zakupnikom.

Kako bi se što prije osigurala ugostiteljska ponuda na Gradskom kupalištu i kako bi građani Petrinje mogli u potpunosti uživati u blagodatima naše Kupe i Gradskog kupališta postupilo se sukladno navedenom. Ujedno, za sljedeću godinu najavljen je natječaj za potpisivanje višegodišnjeg ugovora o zakupu predmetnog ugostiteljskog objekta.

U Petrinji, 24. lipnja 2021.g.

Za Poslovne zone Petrinja d.o.o.

direktorica

Natalija Antić Bjelac, mag.oec., v.r.

Categories: Novosti

0 thoughts on “Priopćenje za javnost slijedom poništenja Javnog natječaja radi davanja u zakup ugostiteljskog objekta u zgradi na Gradskom kupalištu u Petrinji”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Novosti

Tvrtka Poslovne zone upravljat će Centrom novog života

  Poslovne zone Petrinja d.o.o. upravljat će poslovnim dijelom Centra novog života na Sajmištu, nakon što je tako odlučilo Gradsko vijeće Grada Petrinje održano u utorak, 16. studenog 2021. godine, na svojoj sjednici. Vijećnici su Read more…

Novosti

Ekološkim centrom “Vrata Zrinske gore” upravlja tvrtka Poslovne zone

  Temeljem Odluke Gradskog vijeća Grada Petrinje o davanju na upravljanje i korištenje nekretnine Ekološkog centra “Vrata Zrinske gore” u vlasništvu Grada Petrinje trgovačkom društvu Poslovne zone Petrinja d.o.o., Magdalena Komes, gradonačelnica grada Petrinje, sklopila Read more…

Novosti

Zabranjeno korištenje konstrukcije Vidikovca zbog opasnosti za sigurnost i život građana

Zbog nestabilnosti konstrukcije Vidikovca koja je bila postavljena oko geodetske piramide na Hrastovačkoj gori, zabranjeno je njeno korištenje jer je ugroza za sigurnost i život građana. Moli se sve posjetitelje nadolazeće petrinjske Kestenijade, ali i Read more…